Nyheter 2023 från Karl Andersson & Söner

Här presenterar vi årets nyheter från Karl Andersson & Söner. Som traditionen bjuder, gör vi det på Stockholm Furniture Fair, 7-11 februari. Du kan också komma och se våra produkter på Studio B3, Barnhusgatan 3 i Stockholm.

Du är även välkommen till Huskvarna, Rosendalagatan 6 där vi har vår fabrik, huvudkontor och utställning. Från vecka 9 finns nyheterna på Studio L6, Lasarettsgatan 6 i Göteborg.

Vill du ut och resa är du välkommen till Milano den 18-23 april, då vi är på Salone del Mobile. Två veckor senare åker vi till Köpenhamn och Trends & Traditions den 3 maj. Därefter väntar Chicago och NeoCon den 12-14 juni på det mytomspunna Merchandise Mart. I höst syns vi på Designer Saturday i Oslo den 8-10 september.

Högupplösta bilder finns för nedladdning vid respektive nyhetspresentation nedan. Frågor besvaras av Sara Wadskog, marknadsansvarig, på +46 (0)36 13 25 34 eller sara.wadskog@karl-andersson.se


Sander Conference – Långa möten utan träsmak

Sander Conference high / low res

Sander Conference design Roger Persson, är bekväm för långa sammanträden genom sin svepande rygg, mjuka form och snurrfot. Den är höj- och sänkbar med god sittkomfort och eget formuttryck som garanterar bekväma möten. Det är en nätt och lätt fåtölj med träkänsla som inte ger träsmak.

Sander Conference high / low res


Mattan Solveig som gjord för Ray

Mattan Solveig är ett tillbehör till Ray och är specialutformad efter rumsavdelarens svängda former. Mattan är tillverkad av 100% återbrukad spillmaterial och består av sektioner där de solstrålar som strilar genom spaljén fångas upp. Solveig är designad av Indicum Inredningsarkitekter och tillverkad hos Stoddard Ateljé som gör unika återbruksmattor. Mattan finns i fyra olika utföranden med tre olika färgställningar, grön, beige och lila. För mer information om Solveig var vänlig kontakta info@stoddard.se

Solveig och Ray high / low res

Solveig och Ray high / low res

Locus Bord - Ett bord att umgås kring

Locus Bord high / low res

Locus bord, design Rogers Persson, är perfekt till alla slags av möten såsom konferens, middag, arbete eller i andra sammanhang där man ska mötas. Bordet kan tillverkas hur långt som helst, med sina träben strategiskt placerade för högsta stabilitet. Som standard har vi dock begränsat bordets längd till sju meter. En annan fördel är att när eluttag är monterade i bordsskiva så förs ledningarna dolt genom benen – inga synliga kablar under bordet.

Locus Bord high / low res


Sander Lounge – Tillbakalutad med snurr

Sander Lounge, design Roger Persson, är fåtöljen där du kan koppla av i den generösa sittytan med snurr och återgång. Den är bekväm med sina mjuka former och samtidigt nätt och lätt. Sander Lounge passar som sitt namn antyder i lounger, receptioner, framför TV eller överallt där man vill koppla av.

Sander Lounge high / low res

Sander Lounge high / low res

Rollo – Fällbordet där alla syns

Rollo high / low res

Det mobila fällbordet Rollo, design Axel Bjurström, som presenterades år 2021, är rejält och stabilt, samtidigt som det är enkelt fälla ihop och rulla i väg för en person. Nytt för i år det trapetsformade bordet som är perfekt mot en videoskärm där alla runt bordet syns i det digitala videomötet. Dessutom finns bordet nu även i ståhöjden 900 mm.

Rollo high / low res


Cap Podium – För nya användningsområden

Cap Podium, design Roger Persson, finns sedan tidigare i sex höjder och i tre diameter. Nyheten för i år är att du själv kan bestämma vilken form och storlek den ska ha. Släpp loss fantasin och använd Cap Podium i ett nytt sammanhang. Varför inte som en avlång disk för en reception, en rumsavdelare eller ett barbord?

Cap Podium high / low res

Cap Podium high / low res

Handmade in Huskvarna. Since 1898.

Som färdig snickarmästare startade Karl Andersson sin egen verkstad 1898 i sitt fädernehem i Berghem, norr om Huskvarna. Han lovade högtidligt att endast tillverka “välgjorda och hållbara snickerier”. I år är det 125 år sedan han började göra möbler. Nu är det fjärde generationen, Maria, Sara och Andreas Wadskog, som gör välgjorda och hållbara möbler. Och all tillverkning sker i Huskvarna – än idag.

Mer läsning om Karl Andersson & Söner

Mer läsning om Karl Andersson & Söner


karl-andersson.se | instagram | facebook | linkedin | pinterest unsubscribe