Nytt År. Nya Produkter 2024.

Här presenterar vi årets nyheter från Karl Andersson & Söner. Som traditionen bjuder, gör vi det på Stockholm Furniture Fair, 6-10 februari. Du kan också komma och se våra produkter på Studio B3, Barnhusgatan 3 i Stockholm.
Du är även välkommen till Huskvarna, Rosendalagatan 6 där vi har vår fabrik, huvudkontor och utställning. Från vecka 9 finns nyheterna på Studio L6, Lasarettsgatan 6 i Göteborg.

Vill du ut och resa är du välkommen till Milano den 16-21 april, då vi är på Salone del Mobile. Två veckor senare åker vi till Köpenhamn och Trends & Traditions den 2 maj. Därefter väntar Chicago och NeoCon den 10-12 juni på det mytomspunna Merchandise Mart. I höst syns vi på Orgatec i Köln 22-25 oktober.

Högupplösta bilder finns för nedladdning vid respektive nyhetspresentation nedan. Frågor besvaras av Sara Wadskog, marknadsansvarig, på +46 (0)36 13 25 34 eller sara.wadskog@karl-andersson.se


Hito - mångsidigt och balanserat soffbord

Hito design Mario Martinez

Soffbordet Hito design Mario Martinez är inspirerad av balansen och spänningen hos staplade spelkort. Bordet ger ett speciellt uttryck beroende från vilket håll som det betraktas från. Namnet Hito är japanska för det engelska ordet people.

Hito design Mario Martinez


Taverna - Klassisk stapelbar pinnstol i modernt utförande

Pinnstolen Taverna design Sami Kallio är inspirerad av klassiska pinn- och restaurangstolar från början av 1900-talet. Det är en massiv trästol med fingerskarvad rygg och ben, vilket ger en stark konstruktion, fina detaljer och materialsnål design.

Taverna design Sami Kallio

Taverna design Sami Kallio

Peel - Fällbart pelarbord för permanenta och temporära tillställningar

Peel design Joel Karlsson Krook&Tjäder Design

Peel design Joel Karlsson Krook&Tjäder Design, är ett flexibelt pelarfällbord som är lika tilltalande när det står uppfällt som nedfällt. Det är det perfekta pelarbordet att samlas kring för korta eller långa möten, äta eller dricka, både sittande eller ståendes.

Peel design Joel Karlsson Krook&Tjäder Design


Ondulé Club - Rund och bekväm för klubb och krog

Ondulé Club design Anton Björsing kommer som en fåtölj och 2-sitssoffa med rundade former. Deras korrugerade fasad med rundstavar i trä där den återvunna filten slingrar sig runt och ger en inbjudande känsla både fram- och bakifrån.

Ondulé Club design Anton Björsing

Ondulé Club design Anton Björsing

Handmade in Huskvarna. Since 1898.

Sara, Maria and Andreas Wadskog är den fjärde generationen som tillverkar hållbara och välgjorda möbler i sin egna fabrik i Huskvarna. I över 125 år har familjen vårdat anfadern snickarmästare Karl Anderssons arv genom att arbeta resursnålt, kostnadseffektivt och klimatsmart. Tillsammans med begåvade formgivare utvecklar man möbler med trä som huvudmaterial med stark identitet och som står över flyktiga trender.



karl-andersson.se | instagram | facebook | linkedin | pinterest unsubscribe