Nya produkter 2022 från Karl Andersson & Söner

Här presenterar vi årets nya produkter från Karl Andersson & Söner. Som traditionen bjuder gör vi det vecka sex, då den årliga Stockholm Furniture Fair brukar vara platsen där vi visar våra produkter i verkliga livet för första gången.
Nu kan du i stället komma och se våra produkter på Studio B3, Barnhusgatan 3 i Stockholm, måndag-fredag 09-16.30.
I vår utställning på Rosendalagatan 6 i Huskvarna, måndag-fredag 08-16. Här kan du även passa på att ta en runda i fabriken.
Från vecka 9, finns även de nya produkterna på Studio L6, Lasarettsgatan 6 i Göteborg, måndag-fredag 10-16.

Högupplösta bilder finns för nedladdning vid respektive produktpresentation nedan.
Frågor besvaras av Sara Wadskog, marknadsansvarig, på 0705-90 34 39 eller sara.wadskog@karl-andersson.se


Colo Chair

Colo Chair mer information

Colo Chair design kaschkasch har fått sitt namn från Köln (Cologne) där formgivarna har sitt säte. Historien bakom Colo Chair är att Karl Andersson & Söner efterfrågade en bekväm stol som är flexibel, med hög träkänsla, är innovativ, elegant, med och utan klädd sits och kopplingsbar. Resultatet blev den fällbara stolen Colo Chair. En perfekt stol för flexibel sittning eller stationära möblemang såsom i lunchrum, café, restaurang, matrum eller konferensrum. Varför inte hemma som extra stol hängandes på väggen?

Colo Chair bilder för nedladdning


Ray

Ray design Indicum Inredningsarkitekter. Namnet Ray är hämtat från det engelska ordet för stråle och är inspirerat av spaljéns egenskap att strila ljuset och skapa strålar mellan reglarna. Spaljéerna skapar ett ljusspel som blir en fin kontrast och mjukar upp samtidigt som de fyller sin funktion i att dela av och skapa avskildhet. När du vill skapa rum i rummet passar Ray utmärkt. Möblera och kombinera sittgrupper högt som lågt tillsammans med växter och belysning.

Ray bilder för nedladdning

Ray mer information

Ondulé

Ondulé mer information

Ondulé design Anton Björsing är inbjudande och välskräddade soffor och fåtöljer där inspirationen kommer från en korrugerad fasad. Det är möbler med mycket träkänsla samtidigt som de är omslutande med sina klädda fasader. Vågmönstret på bakstycke och sidor ger tillsammans med de raka vertikala linjerna i stavarna en stark karaktär och lekfullhet till Ondulé.

Ondulé bilder för nedladdning


Pivå

Pivå design Kauppi & Kauppi, är en serie skulpturala pelarbord i massivträ, som skapar naturliga mötesplatser att samlas kring. Pelarfoten är inspirerad av ståtliga lövträd och den vilsamma formen som bildas precis där stammen övergår till rot och möter mark. Den gedigna foten har en till synes enkel form, men är komplext konstruerad för att vara formstabil och hållbar över tid.

Utgångspunkten är att använda allt material i en planka utan något som helst svinn. Plankan sågas i delar, därefter blandas bitarna och pusslas ihop i flera lager som fräses till sin slutgiltiga form. På så sätt framhävs träets naturliga kulörer, ådringar och blomliknande kärnteckningar, som ger unika mönsterbilder för varje bord.

Pivå bilder för nedladdning

Pivå mer information

Karl Andersson & Söner

Karl Andersson föddes den 8 september 1871. Som färdig snickarmästare startade Karl sin egen verkstad 1898 i sitt fädernehem i Berghem, norr om Huskvarna. Han lovade högtidligt att endast tillverka “välgjorda och hållbara snickerier”. Karl Andersson var pappa Ingvars morfar. Maria, Sara och Andreas Wadskog är nu den fjärde generationen som gör välgjorda och hållbara möbler. Och all tillverkning sker i Huskvarna – än idag.

Karl Andersson & Söner

Karl Andersson & Söner


  karl-andersson.se unsubscribe news